Pedagogisten opintojemme noin puolenvälin kohdalla jokaisen tuli tehdä itsearviointi omasta tilanteestaan ja edistymisestään sillä hetkellä opintojen ja oman opettajuuden suhteen.
Itselleni arvionti osui juuri sopivaan kohtaan siten , että pystyin ”hyödyntämään” tehtyä arviointia vielä viimeisessä opetusharjoittelussani hyvin.
Alla väliarviontilomakkeeni.
1) yhteenveto sellaisista ammatillista, kognitiivisista ja henkilökohtaisista tavoitteista, mitä haluaisit vielä saavuttaa kevätkauden loppuun mennessä
Ammatilliset tavoitteet:
Ammatillisina tavoitteina minulla on saada tehtyä opetuksen suunnitteluprosessistani hiukan “hallitumpi”, eli, että malttaisin suunnitella rauhassa rungon opetukselleni jonka jälkeen vasta alkaisin hahmottelemaan varsinaista opetukseni sisältöä ja menetelmiä. Tatvoitteena saada siis suunnittelusta jämptimpää, koska kun näkemys on selkeä ja suunnittelu tehty huolella on myös toteutus onnistuneempi.
Toivoisin myös oppivani tunnistamaan oppilaista jollain tavalla onko opetukseni ja opetettavat asiat ns. “mennyt perille” ja onko todellista oppimista tapahtunut.
Kolmantena ammatillisena tavoitteenani on kehittyä arvioinnissa kokonaisvaltaisesti.
Kognitiiviset tavoitteet:
Toivoisin kevään päätteeksi osaavani hyödyntää yhä tehokkaammin ja laajemmin eri lähteitä opetuksessani ja opetussisällöissä. Tavoitteenani on myös oppia hyödyntämään laajemmin erilaisia opetusmenetelmiä niille sopivissa opetustilanteissa.
Henkilökohtaiset tavoitteet:
Henkilökohtaisesti toivoisin, että onnistuisin valmistautumaan tulevaan opetusharjoitteluuni paremmin kuin aiempiin.
Tavoitteenani on myös oppia keskittymään opetustilanteissa paremmin hetkeen ja olemaan täysin läsnä hetkessä. Haluaisin myös oppia sietämään epäonnistumisia paremmin, jotta epäonnistumisen pelkoni lieventyisi.
Toivoisin myös kehitykseni paremmaksi opettajaksi jatkuvan.
2) tilannekatsaus/-tiedotus missä kohdassa harjoittelusi on (paljonko opetusharjoittelutunteja jäljellä, missä aiot ne suorittaa jne.)
Olen suorittanut opetusharjoittelua tähän mennessä 16 tuntia.
- 6 tuntia Tampereen Yliopistolla KASP3 kurssilla.
- 10 tuntia Tredussa MAJAVA koulutuksessa.
Lopun 14 tuntia harjoittelua suoritan todennäköisesti myöskin Tredussa mutta merkonomi opiskelijoiden opintoja opettaen. Olen menossa havainnoimaan opetusryhmääni 13.4 jonka yhteydessä sovimme ohjaavan opettajani kanssa myös opetussisällöstä sekä harjoittelun ajankohdasta.
Vastaa